noodverlichting

Verplichte keuring noodverlichting

Goed werkende noodverlichting is essentieel voor een veilige omgeving. Als eigenaar van een pand waar veel mensen tegelijk aanwezig zijn is het uw verantwoordelijkheid dat de noodverlichting aan de geldende normen voldoet. Alleen dan weet u zeker dat uw noodverlichting bij een brand of ander noodgeval levens kan redden. Het is daarom verplicht om uw noodverlichting zelf regelmatig te testen en ten minste een keer per jaar te laten keuren door een gecertificeerde keurmeester. Hier leest u meer over deze keuring en waarom deze wettelijk verplicht is.

Hoe wordt uw noodverlichting gekeurd?


Keuring Service Limburg keurt de noodverlichting van uw pand. De norm NEN-EN 50171 en NEN-EN 60598-2-22 (noodverlichtingssystemen met decentrale). Dit houdt in dat een centrale of decentrale aqqu dat de noodverlichtingarmaturen voedt, zodat alle vluchtwegen goed zichtbaar zijn wanneer de elektriciteit uitvalt. In de praktijk betekent dit dat de noodverlichting automatisch moet gaan werken als de netstroom uitvalt en zo ongeveer een uur lang moet blijven branden.

Bij de jaarlijkse keuring worden onder meer de centrale voedingskast, de interne bedrading, de accu's en bewakingen, getest. Zijn de resultaten van de keuring niet volgens de wetgeving, dan streven wij er altijd naar uw noodverlichting ter plekke te repareren. Wij herkeuren uw verlichting vervolgens meteen weer, zodat u geen moment langer zonder goed werkende noodverlichting zit. Is reparatie niet direct mogelijk, dan adviseren wij u zorgvuldig over de mogelijkheden.

Het belang van de keuring noodverlichting

Noodverlichting kan levens redden, maar alleen als deze correct geplaatst is en goed werkt. Bij een noodgeval zoals brand valt vaak de elektriciteit uit. In het donker kunnen mensen de uitgang van het pand niet gemakkelijk vinden, zeker niet als ze gedesoriënteerd en in paniek zijn. Door de vluchtroutes en nooduitgangen aan te geven met een noodverlichtingssysteem kunnen de aanwezigen het pand zo snel mogelijk veilig verlaten. Het regelmatig laten keuren van uw noodverlichting is daarom wettelijk verplicht gesteld. Onderhouden is waarborgen en in stand houden van de noodverlichtingsinstalatie.

Wilt u de noodverlichting van uw pand in Urmond of omgeving laten keuren? Neem dan snel contact op met Keuring Service Limburg voor meer informatie of om meteen een afspraak te maken.

0
Feed

Keuring Service Limburg
Odalaan 64 
6129 HZ Urmond 


KvK: 50064584

Contactgegevens: 

 046 - 433 8209

06 - 19983956

 info@keuringservicelimburg.nl

     Privacyverklaring

Openingstijden: 

Maandag - Zaterdag 08:00 - 20:00

Zondag Gesloten

Kies voor bedrijfsveiligheid. Kies voor de periodieke keuring van Keuring Service Limburg.