Houd uw kadaver-opslagsystemen veilig en hygiënisch

Kadavers van veehouders worden tegenwoordig opgeslagen in een kadaver-opslagsysteem. Hierdoor liggen de kadavers niet meer langs de weg en kunnen veehouders ze op een veiligere en hygiënischere manier aanbieden. En dankzij deze grote gekoelde containers hoeven de kadavers ook maar één keer in de twee weken opgehaald te worden. Waar de veehouder wel rekening mee moet houden, is dat hij de container jaarlijks laat keuren.

Containersystemen voor een betere gezondheid van mens en dier


Als u als veehouder grote kadavers heeft, dan zijn de kantelcontainers en koelkelders ideale opties om de kadavers voor wat langere tijd in te bewaren. Ze zorgen ervoor dat het publiek de kadavers van onder andere kippen en varkens niet zien en er is geen direct contact meer tussen het kadaver en de persoon die het grijpt. In het verleden moesten grote kadavers de volgende dag al opgehaald worden. Aangezien deze gekoelde containersystemen enorm hygiënisch bleken, kan dit nu uitgesteld worden tot 1 keer in de 2 à 4 weken. Overigens is dit voor ieder koelingsysteem van toepassing.

Het ophalen van kadavers door Rendac

Rendac is een bedrijf dat via een reguliere ophaaldienst het kadaver van uw landbouw- of gezelschapsdier ophaalt. Hierbij kunt u dus als veehouder ervoor kiezen om uw kadavers op te slaan in een koelkelder. Een koelkelder is een opslagsysteem dat minder zichtbaar is omdat het is ingegraven. Door een ingebouwde koeling in het deksel, blijven de kadavers koel totdat ze worden opgehaald. Door dit systeem hoeft u zelf minder fysieke handelingen uit te voeren en u beperkt de verspreiding van geuren in de omgeving. Vervolgens verwerkt en vernietigt Rendac de kadavers volgens de wettelijke regels.

Laat uw koelsystemen controleren

Veehouders en bedrijven die met deze systemen werken, moeten de koelkelders en -containers jaarlijks laten controleren. Deze containersystemen moeten gecertificeerd zijn als hijswerktuig en vallen daarom onder de norm NEN 2557. Een keuringsbedrijf controleert of de container aan alle wettelijke eisen voldoet aan de hand van een uitgebreide inspectie. Na de controle ontvangt u een rapportage en certificaat als bewijs dat de keuring is uitgevoerd.

Wie keurt deze systemen in Limburg

Laat uw koelingcontainers altijd controleren door een gecertificeerd bedrijf. Zij weten precies wat ze moeten controleren, houden schriftelijke bewijsstukken bij en geven na afloop een keuringssticker af. Heeft u een koelkelder in Limburg of Brabant die u wilt laten controleren, neem dan eens contact op met Keuring Service Limburg.

0
Feed

Keuring Service Limburg
Odalaan 64 
6129 HZ Urmond 


KvK: 50064584

Contactgegevens: 

 046 - 433 8209

06 - 19983956

 info@keuringservicelimburg.nl

     Privacyverklaring

Openingstijden: 

Maandag - Zaterdag 08:00 - 20:00

Zondag Gesloten

Kies voor bedrijfsveiligheid. Kies voor de periodieke keuring van Keuring Service Limburg.