De keuringsdiensten van Keuring Service Limburg

Wat voor bedrijf u ook heeft, regelmatige inspecties zijn noodzakelijk om ervoor te zorgen dat uw apparatuur voldoet aan alle wettelijke richtlijnen. Alleen zo kan u namelijk een veilige werkomgeving garanderen. Gewoonlijk vindt de keuring jaarlijks plaats, maar soms wordt aangeraden om dit vaker te doen – bijvoorbeeld als de apparatuur zeer veel gebruikt wordt, de gebruikers minder deskundig zijn of de uitslag van de vorige keuring hier aanleiding toe gaf. Keuring Service Limburg biedt verschillende keuringsdiensten aan volgens de relevante normen. Hier leest u er meer over!

Elektrisch gereedschap en elektrotechnische installaties

Het is wettelijk verplicht om uw elektrische gereedschap, apparatuur en installaties jaarlijks te laten keuren volgens de norm NEN 3140 of NEN 1010. Hierbij worden de machines gecontroleerd op beschadigingen, oververhitting, kortsluiting en aardlekbeveiliging. Afgekeurde onderdelen worden natuurlijk waar mogelijk meteen gerepareerd of vervangen.

Trappen, ladders, rolsteigers en valbeveiliging
Bij werken op hoogte is veiligheid essentieel. Trappen, ladders en rolsteigers moeten daarom gegarandeerd van goede kwaliteit en vrij van gebreken zijn. Ook valbeveiliging speelt hierin natuurlijk een grote rol. U kunt Keuring Service Limburg inschakelen voor de jaarlijkse keuring. Zo is de kans op bedrijfsongevallen een stuk kleiner. Trappen en ladders keuren wij volgens NEN 2484, rolsteigers volgens NEN 2718, en valbeveiliging volgens NEN 360.

Noodverlichting
Bij een noodgeval, zoals brand, kan goed werkende noodverlichting levens redden. Als u de eigenaar bent van een pand waar veel mensen zich tegelijk bevinden, zoals een werkplaats, fabriek of kantoor, bent u verplicht het pand te voorzien van noodverlichting die aan alle geldende normen voldoet. Bovendien moet u de noodverlichting jaarlijks laten inspecteren door een gecertificeerde keurmeester. Keuring Service Limburg keurt uw noodverlichting conform de norm NEN-IN 50171.

Hef- en hijsmiddelen
Ook voor de keuring van hef- en hijsmiddelen in Urmond en omstreken kunt u terecht bij Keuring Service Limburg. Onder andere de norm NEN 2557 is hierop van toepassing. Wij inspecteren en, waar nodig, repareren of vervangen afgekeurde onderdelen. Zo kunt u erop vertrouwen dat u een veilige werkomgeving biedt.
Koelkelders voor kadavers
Door kadavers op te slaan in een koelkelder of -container totdat ze opgehaald kunnen worden, zorgt u als veehouder voor een veilige en hygiënische omgeving. Dit is echter natuurlijk alleen het geval als uw koelsysteem goed werkt. Laat de kelder of container daarom elk jaar controleren door een gecertificeerde keurmeester. Net als hijswerktuigen vallen koelkelders onder de norm NEN 2557.

Medische apparatuur
Het is van het grootste belang dat uw medische apparatuur perfect werkt om de veiligheid en werking te kunnen waarborgen. Ook hier voeren wij graag minimaal eens per jaar de wettelijk verplichte keuring uit. De norm NEN-EN-IEC 62353 is op uw medische apparatuur van toepassing.

Wilt u meer weten over de inspecties van Keuring Service Limburg uit Urmond? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze keuringsdiensten.

0
Feed

Keuring Service Limburg
Odalaan 64 
6129 HZ Urmond 


KvK: 50064584

Contactgegevens: 

 046 - 433 8209

06 - 19983956

 info@keuringservicelimburg.nl

     Privacyverklaring

Openingstijden: 

Maandag - Zaterdag 08:00 - 20:00

Zondag Gesloten

Kies voor bedrijfsveiligheid. Kies voor de periodieke keuring van Keuring Service Limburg.